Как Табачник поднимает рейтинг Президента и Партии регионов

Читати цю новину російською мовою
Как Табачник поднимает рейтинг Президента и Партии регионов
Минулого тижня міністерством освіти оголошено про введення обов'язкових екзаменів у 5-8 класах середніх шкіл.

Екзамени проводяться по 5 предметам у кожному класі. Також об’явлено, що для підготовки до екзаменів МОНМС випустить методички по кожному предмету, які містять варіанти завдань, що будуть на екзаменах.

В школах одразу ж оголосили, що методички із завданнями розповсюджуються виключно через школи і батьки кожного учня зобов’язані викупити методички по ціні, яка варіюється від 15 грн/шт (Харків) до 40 грн/шт (Шостка). Таким чином батьки кожного учня 5-8 класів України повинні викласти від 75 до 200 грн за методички. Враховуючи кількість учнів цих класів в Україні (близько 2 млн.) дохід видавництва «Ранок», яке друкує методички, буде складати щонайменше 200 млн. грн. Собівартість методичок не буде перевищувати 1 грн/шт, що в сумі дає близько 10 млн.грн. Таким чином чистий прибуток, навіть з врахуванням транспортних витрат перевищить 150 млн.грн., який буде вийнято з кишеней батьків дітей. Збір грошей по школах України згідно розпоряджень територіальних відділів освіти вже розпочато. Крім того, за даними щотижневика «Дзеркало тижня», планується видати збірники відповідей на завдання методичок, вартістю 10 грн/шт. Це принесе додатково видавництву близько 100 млн.грн із тих же кишеней батьків. Це вже не кажучи про те який сенс у завданнях до яких будуть відповіді і їх можна буде просто переписати на екзамені.

Кого все це торкнеться? 2 млн. учнів – це 4 млн. батьків, 8 млн. родичів старшого покоління, а якщо врахувати ще тих, хто просто співчуває батькам, або батьків майбутніх учнів, то отримаємо мінімум 10 мільйонів розчарованих виборців, які матимуть обгрунтований привід проголосувати проти такої політики вже на найближчих виборах.

 

Источник: Власти.нет

  • 61
  • 25.03.2011 18:30

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода