Медицинский туризм и его мировые тенденции

Читати цю новину російською мовою
Медицинский туризм и его мировые тенденции
Незмінно зростаюча вартість медичного обслуговування в західних країнах зародила явище , відоме як « медичний туризм».

Ним користуються люди , які не можуть собі дозволити дороге лікування у себе на батьківщині або хто хоче отримати більш високу якість медичного обслуговування , на відміну від того , яке вони можуть отримати всередині своєї країни. Також медичний туризм , все частіше і частіше використовується підприємцями , які вважають його менш дорогим способом страхування здоров’я своїх співробітників.

У списку країн , куди відправляються в пошуках медичного туризму найчастіше зустрічаються – Індія , Таїланд , Сінгапур і Малайзія , де витрати на операції становлять лише незначну частину від подібних процедур в західних країнах.

За багатьма повідомленнями , кращі з лікарень у цих країнах , укомплектовані добре підготовленими хірургами , що пройшли навчання в США , Великобританії та інших країнах , в яких медичне обслуговування набагато дорожче.

Причому в ці лікарні відправляються не тільки туристи , охочі об’єднати відпочинок з хірургічною підтяжкою обличчя, або живота. Пацієнти летять туди і для більш серйозних операцій , таких як хірургія серця , заміни стегна та інших з медичної точки зору необхідних операцій .

Наприклад , одна з Таїландських лікарень « Bumrungrad » є настільки ж розкішною як будь курортний готель і має в наявності штат близько 500 лікарів з міжнародним навчанням і сучасними медичними технологіями . Індія прагне до лідерства в області « медичного туризму» , а лікарняний бум в цій країні тягне назад індійських лікарів , які навчалися за кордоном , але бажають працювати в Індії , навіть при тому , що вони можуть заробити набагато більше в Сполучених Штатах або в інших країнах заходу .

Крім того, що найчастіше ці лікарні краще укомплектовані , ніж більшість північноамериканських лікарень , вони також дуже добре ставляться до своїх клієнтів. Наприклад , після операції пацієнтам , як правило , дозволяється перебувати в лікарні декілька днів довше , ніж в Америці , де зазвичай виписують раніше через високі витрати .

Однак є й негативні сторони медичного туризму. Наприклад , не кожен вирішить пролетіти пів планети , зі значними витратами , а по прильоту освоїти незнайому культуру і зіткнутися з нерідко шокуючими масштабами злиднів , як тільки ви покидаєте межі розкішних лікарень. До слабких сторін медичного туризму можна віднести ще й низький рівень юридичного захисту від різних видів медичної недбалості , в тому випадку , якщо щось піде не так , а також місцеві епідемії хвороб , подібних малярії , від якої ви потребуєте захисту .

І все-таки за прогнозами експертів , медичний туризм в світі буде тільки рости , тому як з тими постійно зростаючими медичними витратами і зниженням якості медичного обслуговування , як у західних країнах , не дивно , що багато пацієнтів і підприємців , вдаються до медичного обслуговування через третіх осіб .

Источник: Власти.нет

  • 47
  • 01.07.2015 14:55

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода