Пономар волинської церкви УПЦ пережив чудеса, має паранормальні властивості, лікує людей та передбачає події

Читати цю новину російською мовою
Пономар волинської церкви УПЦ пережив чудеса, має паранормальні властивості, лікує людей та передбачає події
Волинський шахтар, пономар Свято-Михайлівської церкви УПЦ, що в с. Верхи Камінь-Каширського р-ну Волинської області, Олександр Євтушок (на фото) має незвичайні  — паранормальні — властивості

Спочатку Олександру Євтушку було видіння на сороковий день після кончини Анни — сестри давно померлої дружини Олександра Євтушка. Це сталося навколо спадкової сімейної ікони Миколи Чудотворця.

 — Я побачив диво-дивнеє! – розповідає Олександр Адамович. – Довкола ікони виникло якесь неземне сяйво, і вона буквально на очах почала оновлюватися! Чітко проступив лик Миколи Чудотворця, буквально кожна деталь його вбрання, інші елементи святого письма! І виграє вона всією веселкою кольорів навіть зараз, хоча, звичайно, дерев’яна основа вже стала ветхою, тому ікону довелося покласти у спеціальну коробку зі скла і дерева.

Новина про оновлення чудотворної ікони дуже швидко облетіла всю округу. До хати пішли люди. Хто – помолитися, хто – в надії позбавитися недуг, хтось, можливо, просто з цікавості…

– Я з цього приводу навіть у Почаївський монастир їздив, – каже Олександр Адамович. – Розказав, що ікона оновилася, поцікавився, що з нею далі робити. Кажуть святі отці: де ікона оновилася, там і має залишитися! Так я й зробив.

Зараз образ Миколи Чудотворця – на особливо почесному місці в хаті, де живе Олександр Євтушок та його співмешканця-односельчанка. Цю жінку Олександр Адамович представив просто і лаконічно: «Господь Бог на старість дав мені справжнє сонечко – Надію!».

Вона жваво долучається до розмови, наводить дуже багато цікавих та повчальних епізодів як із життя села, так і з долі багатостраждальної святині, котра зараз зцілює людей, допомагає їм укріпитися в істинній православній вірі.

Взагалі, про неземні дива, які з ним сталися, Олександр Адамович і його Надія можуть розповідати багато. Вперше, за словами господаря, це трапилося дуже давно, ще під час війни, коли батька на фронт забрали:

– Матір Божа посітила мене! Ось така, як на цій іконі (показує рукою на стіну, де розмістилася одна з багатьох святинь, – авт.). І вже тоді я відчув над собою особливий Господній промисел, а коли батько повернувся з війни додому живим, то ще раз переконався в цьому.

А три роки тому, як каже Олександр Адамович, побачив він образ Ісуса Христа в несамовитому сіянні:
– Сиджу, плачу і чую – голос звертається до мене, щоб покликав три батюшки, які мають біля ікони Миколи Чудотворця службу Божу відправити. А ще й такі слова: моя рука буде допомагати немічним християнам…

Як повідомляє газета, Олександр Євтушок не тільки прислуговує отцеві Павлу зі Свято-Михайлівської церкви УПЦ, що в с. Верхи Камінь-Каширського р-ну (приблизно раз на місяць батюшка править біля ікони Миколи Чудотворця), але й своєю рукою та щирими словами молитви намагається допомогти кожному, хто схиляє голову та віддано хреститься перед оновленою святинею.

– Із різними бідами звертаються люди до Олександра, – каже Надія. – Але, в основному, зі скаргами на здоров’я. І він може чітко визначити, наприклад: чи покине пити той, хто зловживає горілкою, чи ні. Мало того, він може порадити, чи то в першу чергу з молитвою до Бога людині треба звертатися, а чи – прямо до лікаря…

«Прощаючись, Олександр Євтушок раптом запропонував мені благословення, — пише кореспондент „Волинської газети“. — Я погодився, і спочатку перед іконою, а потім – поряд із нею Олександр Адамович, поклавши мені руку на голову, щиро молився. А ще, запитавши, яке ім’я в мами, визначив, скільки років зможу прожити на цім білім світі.

– Унікальна аура унікальної землі – всепереможна! — пояснює пані Надія Боже благословення цієї місцевості.

Як раніше повідомлялося, Священний Синод УПЦ Московського Патріархату (УПЦ МП) в 2009 році позбавив сану священика Вінницької єпархії протоієрея Олега Бабака, пише вінницьке видання „20 хвилин“. Священика звинуватили в тому, що він, „прикриваючись саном, виступив у ролі народного цілителя, застосовуючи методи, що протирічать вченню Церкви“. Після того як правлячий архієрей вказав священику на недопустимість такої діяльність, той перейшов в УПЦ Київського патріархату (УПЦ КП), що й стало причиною рішення Синоду. Проте в УПЦ КП вважають, що справжні причини позбавлення Олега Бабака сану можуть бути дещо іншими.

  • 316
  • 01.02.2011 18:17

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода